Om mig

Jag har just nu inte möjlighet att ta nya uppdrag, eftersom jag för tillfället är anställd som kommunikatör på Kungsbacka kommun.

Samtidsfenomen, intressanta livsöden, kultur och hållbar utveckling. Det är ämnen jag ofta återkommer till i mina artiklar.

Sedan 2007 frilansar jag för såväl magasin som dagspress. Jag skriver allt från raka nyhetstexter till långa, berättande reportage – och är därför van att anpassa text efter läsekrets. Dessutom är jag en hejare på att förklara komplicerade saker på ett enkelt sätt och jag strävar alltid efter att mina texter ska vara stilistiskt njutbara. Min bas är i Göteborg och då jag samarbetar med en fotograf kan vi därför erbjuda paketlösningar med text och bild.

Bland de uppdragsgivare jag skrivit för finns Modern Psykologi, Damernas Värld, Föräldrar och barn, Plaza Kvinna, Göteborgs-Posten, Sydsvenskan, Fokus, Amelia, Mama, Good News Magazine, Platsjournalen, DIK Forum/Ping, Impuls, Fönstret, Biblioteket i Fokus, PC för alla, Tidningskompaniet/Spoon och Kristianstadsbladet.

Jag tar även uppdrag som korrekturläsare och språkgranskare. För närvarande korrläser jag träningsmagasinet iForm, och under flera år stod jag för Plaza Kvinnas korrektur.

Förutom frilansandet har jag jobbat som webbredaktör på Sveriges Radio Göteborg, för bland annat Kaliber, Mitt i musiken, Christer i P3 och Ring P1 (där jag även vikat som redaktör), och jag har sett varenda kort- och dokumentärfilm som hade premiär i Sverige under 2007 och 2008 när jag jobbade med den svenska programsektionen på Göteborgs filmfestival. En rolig bonus med festivaljobbet är att jag suttit med i nomineringsgruppen för kort- och dokumentärfilm till Guldbaggen.

Är i grunden film- och litteraturvetare med en dubbel fil.kand, har gått JMG:s korta program och har läst TV-produktion på JMG.

När jag inte jobbar köper jag alldeles för många cardigans, letar svamp i skogen vid säsong, läser osunda mängder böcker, tittar på HBO-serier, träffar vänner och hänger med min man och vårt barn.