Året som gick

DeathtoStock_SlowDown9

Det senaste året har varit något av en uppstartsfas för mig. Igen. Jag har ju frilansat av och till sedan 2007, men från oktober 2012 till november 2013 var jag föräldraledig med min underbare lille unge. Egenföretagare är ju ofta skraja för det där med föräldraledighet och risken att förlora kunder, men som tur är har det ändå rullat på bra för mig sedan jag kom tillbaka. Att jag blivit ännu mer tidseffektiv och välplanerad av föräldraledigheten kan ju bara ses som en bonus!

Under de senaste tolv månaderna har jag gjort flera trendspaningar till Damernas Värld. Jag har också besökt neonatalavdelningen på Östra Sjukhuset och hängt med en trafiklärare, och  blivit påmind om vilket privilegium det är att få vara journalist och få inblick i så många olika världar. Jag har träffat en miljöinspektör som anser att naturen är den bästa platsen för att bekämpa fördomar, och intervjuat en fantastiskt driven kvinna som kämpar emot psykisk ohälsa hos unga – bägge för Good News Magazine. För tidningen Mama har jag träffat Hanna som valde att föda båda sina barn hemma – häftigt!

Jag har också lagt mycket av min tid på mina löpande uppdrag: som skribent åt en av Sveriges största lärarsajter (lektion.se) och som korrekturläsare av träningstidningen iForm, två helt olika uppdrag som ger en kul variation av arbetsuppgifter. Under 2014 fick jag också ett SJF-stipendium för att gå en kurs i InDesign, vilket jag gjorde i höstas.

 

Du kan inte längre kommentera.